Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony w warzywach
Na rozgrzaną patelnię dodajemy łyżkę masła oraz odrobinę oleju rzepakowego co zapobiegnie przypaleniu się masła. Szklimy cebulę.
Cukinię i marchewkę kroimy w niewielkie talarki podobnej wielkości. Warzywa wrzucamy na patelnię i podsmażamy. (opcjonalnie można użyć innych ulubionych warzyw). Warzywa doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Łososia filetujemy, dzielimy na porcje, dodajemy zioła prowansalskie i pieprz. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Ja użyłam dwóch małych naczyń dla dwóch osób. Jest to łatwy sposób na urozmaicenie sposobu podania jedzenia. Łososia przykrywamy warzywami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 minut w zależności od wielkości porcji łososia jakie przygotujemy. 180 stopni bez termoobiegu.
Cukinię i marchewkę kroimy w niewielkie talarki podobnej wielkości. Warzywa wrzucamy na patelnię i podsmażamy. (opcjonalnie można użyć innych ulubionych warzyw). Warzywa doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Łososia filetujemy, dzielimy na porcje, dodajemy zioła prowansalskie i pieprz. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Ja użyłam dwóch małych naczyń dla dwóch osób. Jest to łatwy sposób na urozmaicenie sposobu podania jedzenia. Łososia przykrywamy warzywami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 minut w zależności od wielkości porcji łososia jakie przygotujemy. 180 stopni bez termoobiegu.