Sposób przygotowania:
Łosoś po admiralsku
Jajka ugotować na twardo, odczekać aż wystygną. Pieczarki odcedzić - przepuścić przez maszynkę o małych oczkach. Ostudzone jajka przepuścić przez maszynkę. Jajka i pieczarki wymieszać z majonezem. Doprawić wg. uznania solą, pieprzem, ew. słodką papryką. Plaster łososia rozłożyć na talerzu, na środek nałożyć farsz i założyć brzegami łososia. Najlepiej przygotowywać od razu na talerzu, na którym przystawki będą leżeć na stole, bo łosoś jest bardzo delikatny. Obok każdego łososia kładziemy ósemkę cytryny a po drugiej stronie kosteczkę masła. Przystawkę po wierzchu dekorujemy majonezowym zygzakiem :) Przed spożyciem wycisnąć na łososia cytrynę, kromeczkę chleba posmarować masłem.
elzbieta8960
Sasha
Następnym razem jak będę przygotowywać na Nowy Rok to zamieszczę zdjęcia :)
Dziękuję za ocenę!