Sposób przygotowania:
Łosoś pod serowo-pistacjowa kolderka
Cytryne wyszorowac i sparzyc wrzatkiem.Zetrzec skorke ktora bedzie nam potrzebna pozniej. Filety natrzec sola,pieprzem oraz skropic sokiem z cytryny.Ulozyc w naczyniu zaroodponym,ktorego dno skropic oliwa z oliwek.Filety powinny byc ulozone tak by skorka byla na dole.Jogurt wymieszac z serkiem,dodac przecisniety czosnek,posiekana natke oraz skorke z cytryny.Mozna posolic,popieprzyc oraz dodac troche soku z cytryny do smaku.Kazdy filet posmarowac masa serowa,potem posypasc zmielonymi orzeszkami.Naczynie zaroodporne przykryc folia i wstawic do piekarnika ,piec do momentu az ryba bedzie miekka (czas to ok.30 min a tem.190 st. C) Smacznego:)
evita0007
Widzę że ty teraz pływasz.A ja, jak nie biegam to latam hihi ;D
Netka
Tak Evitko,ja teraz plywam bardzo czesto,ale tez odpoczywam:D Czego i Tobie zycze:) :D
Dziekuje:)
anemon
Sarenka
Lady Marmolada
Netka
jaNina
Napewno smaczna!