kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Łosoś w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ulubione piątkowe danie mojej rodziny. Pyszne, łatwe i szybkie w wykonaniu. Doskonale smakuje z ziemniaczkami z koperkiem lub domowymi frytkami. Nawet mój niejadek zjada wszystko.

Łosoś w cieście

Składniki:

Łosoś w cieście

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w cieście
Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i grubo posypać suszoną natką pietruszki. Z jajka, mąki, mleka, odrobiny oleju i soli przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Przygotowane kawałki łososia maczać w gęstym cieście naleśnikowym i smażyć na rumiano na mocno rozgrzanej patelni.

Tagi:

jajko jajka