Sposób przygotowania:
Łosoś w musztardzie
Filety pokrój na cienkie plastry, skrop cytryną, oprósz solą i pieprzem. Por oczyść i pokrój w plastry.Podduś na maśle.Na każdym kawałku łososia ułóż porcję pora i zwiń w roladkę. Zepnij wykałaczką i ułóż w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Piec 15min w 200stC.
SOS:
Masło roztop, dodaj mąkę i zasmaż.
Wlej 1/5szk wody. Dokładnie wymieszaj.
Dodaj musztardę. Wymieszaj.
Zagotuj.Na koniec dodaj śmietanę.
Roladki polej sosem musztardowym.
Piec 15min w 200stC.
SOS:
Masło roztop, dodaj mąkę i zasmaż.
Wlej 1/5szk wody. Dokładnie wymieszaj.
Dodaj musztardę. Wymieszaj.
Zagotuj.Na koniec dodaj śmietanę.
Roladki polej sosem musztardowym.