Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Łosoś w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczny łosoś z panierce - delikatny

Łosoś w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś w panierce

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w panierce
Filety z łososia zalewamy mlekiem i pozostawiamy tak na 1-2 godziny, następnie mleko odlewamy, wyjmujemy większe ości i dzielimy łososia na mniejsze kawałki. Do soku z cytryny dodajemy przyprawę do ryb, szczyptę pieprzu oraz soli - mieszamy i nacieramy tym ryby. następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy po obu stronach na rumiano i podajemy.
Łosoś w panierce
Do soku z cytryny dodajemy przyprawę do ryb, szczyptę pieprzu oraz soli
Łosoś w panierce
następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej.