Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora
Różyczki kalafiora podsmażyć z masłem. Do kalafiora wlać mleko, gotować na małym ogniu aż kalafior będzie miękki. Dodać śmietanę, sól, pieprz, wymieszać. Zmiksować na jednolitą konsystencję. Na rozgrzanej oliwie usmażyć krążki łososia ( jeśli nie były przyprawione przyprawić do smaku). Przygotować sos: żółtka i sok z cytryny ubić na pianę, dodać do smaku sól. Masło roztopić i gorące wlewać powoli do piany z żółtek nie przerywając ubijania. Dodać ziarna pieprzu i wymieszać. Piurre z kalafiora podawać z rybą polaną sosem.
![Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-w-sosie-holenderskim-z-puree-z-kalafiora-280864.jpg)
![Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-w-sosie-holenderskim-z-puree-z-kalafiora-280865.jpg)
![Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-w-sosie-holenderskim-z-puree-z-kalafiora-280866.jpg)
![Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-w-sosie-holenderskim-z-puree-z-kalafiora-280867.jpg)