paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krążki łososia podane z sosem holenderskim z ziarnami kolorowego pieprzu oraz piurre z kalafiora na mleku

 Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora
Różyczki kalafiora podsmażyć z masłem. Do kalafiora wlać mleko, gotować na małym ogniu aż kalafior będzie miękki. Dodać śmietanę, sól, pieprz, wymieszać. Zmiksować na jednolitą konsystencję. Na rozgrzanej oliwie usmażyć krążki łososia ( jeśli nie były przyprawione przyprawić do smaku). Przygotować sos: żółtka i sok z cytryny ubić na pianę, dodać do smaku sól. Masło roztopić i gorące wlewać powoli do piany z żółtek nie przerywając ubijania. Dodać ziarna pieprzu i wymieszać. Piurre z kalafiora podawać z rybą polaną sosem.
 Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora
Do kalafiora wlać mleko, gotować na małym ogniu aż kalafior będzie miękki.
 Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora
Dodać śmietanę, sól, pieprz, wymieszać. Zmiksować na jednolitą konsystencję.
 Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora
Na rozgrzanej oliwie usmażyć krążki łososia ( jeśli nie były przyprawione przyprawić do smaku).
 Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora
żółtka i sok z cytryny ubić na pianę, dodać do smaku sól. Masło roztopić i gorące wlewać powoli do piany z żółtek nie przerywając ubijania. Dodać ziarna pieprzu i wymieszać.

Tagi:

kalafior