kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Łosoś w sosie malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nietypowy zachwycający smak

Łosoś w sosie malinowym

Składniki:

Łosoś w sosie malinowym

 

  • 30 dkg łososia-2 filety
  • 3 łyżki stopionego masła
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • 10dkg malin
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie malinowym
Łososia myjemy,osuszamy i dzielimy na mniejsze porcje.Nacieramy sola i pieprzem a potem układamy w naczyniu żaroodpornym ,polewamy masłem i pieczemy 15 minut w temperaturze 200*C.+++Miksujemy maliny blenderem na papkę, przecieramy przez sitko.Siekamy cebulkę, parzymy ją wrzątkiem.Dodajemy cebulkę do malin.Doprawiamy musztardą,cukrem,oliwą i octem winnym.Jeszcze raz wszystko miksujemy na aksamitną papkę.Doprawiamy solą i pieprzem po czym gotujemy 5 minut na małym ogniu i ciągle mieszamy!Podajemy z ryżem na sypko, polane sosem malinowym.Smacznego!