Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Łosoś w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Oto propozycja na bardzo prostego, ale też bardzo smacznego łososia. Idealnie komponuje się z makaronem.

Łosoś w sosie śmietankowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w sosie śmietankowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie śmietankowym
Łososia obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy poszatkowaną cebulę. W rondelku gotujemy skórkę z łososia. Odstawiamy na 5 minut. Wyjmujemy potem skórę. W tym czasie do cebuli dodajemy łososia i smażymy z obu stron. Potem dodajemy wodę, zagęszczamy śmietaną i mąką. Doprawiamy ziołami i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Łosoś w sosie śmietankowym
Etap 1 łosoś pokrojony w kostkę (bez skóry)
Łosoś w sosie śmietankowym
Etap 2 podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę
Łosoś w sosie śmietankowym
Etap 3 gotujemy skórę łososia w wodzie (nabierze jego aromatu)
Łosoś w sosie śmietankowym
Etap 4 dodajemy sos do usmażonego łososia

Tagi:

makaron zioła