Sposób przygotowania:
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Makaron gotujemy w wodzie z olejem i solą. Ugotowany makaron przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędzonego łososia kroimy w sporą kostkę.
Masło wkładamy na patelnie i rozpuszczamy, dokładamy czosnek i smażymy przez chwilę. Na patelnie wkładamy łososia i wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny i doprawiamy do smaku.
Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. Dodajemy makaron i mieszamy z sosem.
Gotowe danie przekładamy na talerze.
Masło wkładamy na patelnie i rozpuszczamy, dokładamy czosnek i smażymy przez chwilę. Na patelnie wkładamy łososia i wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny i doprawiamy do smaku.
Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. Dodajemy makaron i mieszamy z sosem.
Gotowe danie przekładamy na talerze.