Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie ćwikłowym
PRZYGOTOWANIE
1Buraka obieramy i ścieramy na tarce. Na rozgrzanym oleju przesmażamy posiekaną szalotkę i dodajemy buraczki. Smażymy 5 minut.
2Do buraczków dodajemy na zmianę po łyżce bulionu i śmietany do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku sokiem
z cytryny, chrzanem, solą, pieprzem. Odstawiamy.
3.Umyte i osuszone filety solimy, posypujemy pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
4.Łososia smażymy na oleju z masłem po 3 minuty z każdej strony. Odstawiamy z ognia na 3-4 minuty (pod przykryciem), aby ryba „doszła". Porcje łososia układamy na ogrzanym talerzu, polewamy sosem ćwikłowym i posypujemy natką pietruszki.
1Buraka obieramy i ścieramy na tarce. Na rozgrzanym oleju przesmażamy posiekaną szalotkę i dodajemy buraczki. Smażymy 5 minut.
2Do buraczków dodajemy na zmianę po łyżce bulionu i śmietany do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku sokiem
z cytryny, chrzanem, solą, pieprzem. Odstawiamy.
3.Umyte i osuszone filety solimy, posypujemy pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
4.Łososia smażymy na oleju z masłem po 3 minuty z każdej strony. Odstawiamy z ognia na 3-4 minuty (pod przykryciem), aby ryba „doszła". Porcje łososia układamy na ogrzanym talerzu, polewamy sosem ćwikłowym i posypujemy natką pietruszki.