paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet łososia gotowany na parze podany z sosem jogurtowym z sokiem i skórką grejpfruta oraz koperkiem.

Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem
Filet oprószyć solą i ugotować na parze. Obrane i pokrojone ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku na pół twardo. Ziemniaki odcedzić i podsmażyć na maśle lub oleju z dodatkiem przyprawy do ziemniaków. Przygotować sos: Jogurt naturalny wymieszać z sokiem z grejpfruta oraz startą skórką, dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą i cukrem. Łososia podawać polanego sosem z ziemniakami.
Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem
Filet oprószyć solą i ugotować na parze.
Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem
Ziemniaki odcedzić i podsmażyć na maśle lub oleju z dodatkiem przyprawy do ziemniaków.
Łosoś w sosie z grejpfruta z koperkiem
rzygotować sos: Jogurt naturalny wymieszać z sokiem z grejpfruta oraz startą skórką, dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą i cukrem.

Tagi:

przyprawy