Sposób przygotowania:
Łosoś w szuwarachETAP 1:
1. Łososia umyć i pozbawić skóry, pokroić w grubszą kostkę. Następnie oprószyć pieprzem cytrynowym, posiekanym koperkiem oraz skropić sokiem z cytryny. Kawałki ryby ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i piec w piekarniku około
20 minut rozgrzanym do 160°C.
ETAP 2:
2. Sos:
Składniki na sos połączyć ze sobą, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą ia następnie wstawić do lodówki.
ETAP 3:
3. Zielony groszek przepłukać w ciepłej wodzie a następnie ugotować w osolonym wrzątku około 4 minuty.
ETAP 4:
4. Mix sałat umyć i osuszyć a zielonego ogórka pokroić w plasterki.
ETAP 5:
5. Ogórek, mix sałat i zielony groszek wymieszać w salaterce, posypać kawałkami łososia i polać sosem.