Sposób przygotowania:
Łosoś w zalewie octowej
Rybę oddzielamy od skóry. Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą.
Każdy kawałek łososia obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej ( rzepakowy) i smażymy rybę z każdej strony. Od razu przekładamy do wysokiej miski lub słoików.
Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Dodajemy do ryby. Dodajemy gorącą wodę i ocet w proporcjach : na 2 szklanki wody przypada 1/2 szklanki octu. Dodajemy w takich proporcjach aż przykryjemy rybę.
Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie i doprawiamy cukrem do smaku ( u mnie około 2-3 łyżki ). Odstawiamy najlepiej na całą noc.
Następnego dnia ryba będzie gotowa.
Każdy kawałek łososia obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej ( rzepakowy) i smażymy rybę z każdej strony. Od razu przekładamy do wysokiej miski lub słoików.
Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Dodajemy do ryby. Dodajemy gorącą wodę i ocet w proporcjach : na 2 szklanki wody przypada 1/2 szklanki octu. Dodajemy w takich proporcjach aż przykryjemy rybę.
Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie i doprawiamy cukrem do smaku ( u mnie około 2-3 łyżki ). Odstawiamy najlepiej na całą noc.
Następnego dnia ryba będzie gotowa.