Sposób przygotowania:
Ryba opiekana w zalewie octowej
Filety osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie oprószyć solą, pieprzem i odrobiną majeranku. Rozgrzać patelnię z olejem. Kawałki ryby panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Usmażoną rybę wystudzić. Przygotować marynatę. Do garnka wlać wodę i ocet, dodać przyprawy i zagotować. W międyczasie obrać cebulę i pokroić w półplastry.
Gdy zalewa się zagotuje wrzucić cebulę i gotować jeszcze dwie minuty. Gotową zalewę wystudzić.
Kawałki wystudzonej i usmażonej ryby ułożyć w słoju razem z cebulą z zalewy, zalać zimną zalewą. Słoiki zakręcić i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni aby ryba się przegryzła.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Usmażoną rybę wystudzić. Przygotować marynatę. Do garnka wlać wodę i ocet, dodać przyprawy i zagotować. W międyczasie obrać cebulę i pokroić w półplastry.
Gdy zalewa się zagotuje wrzucić cebulę i gotować jeszcze dwie minuty. Gotową zalewę wystudzić.
Kawałki wystudzonej i usmażonej ryby ułożyć w słoju razem z cebulą z zalewy, zalać zimną zalewą. Słoiki zakręcić i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni aby ryba się przegryzła.
zbysiowa