zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Pstrąg w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dostałam kilka niewielkich pstrągów, część zjedliśmy na ciepło a część włożyłam w zalewę octowa. Na Wigilię będą jak znalazł.

Pstrąg w zalewie octowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w zalewie octowej
Pstrągi oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i posolić. Odstawić na 30 minut. Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i gotować zalewę kilka minut. Kawałki ryby obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano, usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i układać w słoiki. Jeszcze gorącą zalewą zalać rybę i zakręcić zakrętki. Gdy ostygną wynieść w chłodne miejsce na kilka dni.
Pstrąg w zalewie octowej
pstrągi usmażyć na oleju i odsączyć na ręczniku papierowym
Pstrąg w zalewie octowej
skladniki zalewy umieścić w garnku i ugotować zalewę
Pstrąg w zalewie octowej
rybe włożyć do słoików zalać zalewą i zakręcić zakrętki

Tagi:

pstrąg