Sposób przygotowania:
Łosoś wędzony w roladzie
Szpinak oczyścic, umyć,odsączyć.Krótko blanszować w osolonej wodzie.Wyjąć i zachartować w zimnej wodzie.Liście rozdzielić i osuszyć na ręczniku.
Ciasto położyć na foli spożywczej, przykryć drugo warstwą folii i rozwałkowac na placek o wielkości 10 x 20 cmi 3 mm grubosci. Zdjąć folię i przełożyć ciasto na folię aluminiową.Na wierzchu ułożyć liście szpinaku, na stepnie plastry lososia.Posmarować chrzanem i zwinąć w roladę.Folię zakręcic na końcach jak cukierek.Roladę włożyć do gorącej wody na 10 min.
Śmietane doprawić solą, pieprzem,sokiem z cytryny i chrzanem wasabi.Ziola umyć, osuszyć ,oskubać liście idrobno posiekać.
Roladę wyjąć z wody ,odwinąć z folii obtoczyć ziołami, pokroić w plastry grubiści 1cm i podawać z sosem śmietankowym.
Ciasto położyć na foli spożywczej, przykryć drugo warstwą folii i rozwałkowac na placek o wielkości 10 x 20 cmi 3 mm grubosci. Zdjąć folię i przełożyć ciasto na folię aluminiową.Na wierzchu ułożyć liście szpinaku, na stepnie plastry lososia.Posmarować chrzanem i zwinąć w roladę.Folię zakręcic na końcach jak cukierek.Roladę włożyć do gorącej wody na 10 min.
Śmietane doprawić solą, pieprzem,sokiem z cytryny i chrzanem wasabi.Ziola umyć, osuszyć ,oskubać liście idrobno posiekać.
Roladę wyjąć z wody ,odwinąć z folii obtoczyć ziołami, pokroić w plastry grubiści 1cm i podawać z sosem śmietankowym.