Marcin1993

Marcin1993

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Łosoś wędzony w roladzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa dostarcz do 566 kcal

Łosoś wędzony w roladzie

Składniki:

Łosoś wędzony w roladzie

 

 

  • 250g liści szpinaku
  • pół opakowania gotowego ciasta [750g produkt gortowy]
  • 300g wędzoinego łososia w plastrach
  • 3 łyżeczki chrzanu [1 słoik]
  • 150g gęstej tłustej śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka wasabi[chrzan japoński]
  • 2-3 gałązki koperku
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • triybula
  • sól
  • czarny pieprz świerzo zmielony

 

Sposób przygotowania:

Łosoś wędzony w roladzie
Szpinak oczyścic, umyć,odsączyć.Krótko blanszować w osolonej wodzie.Wyjąć i zachartować w zimnej wodzie.Liście rozdzielić i osuszyć na ręczniku.
Ciasto położyć na foli spożywczej, przykryć drugo warstwą folii i rozwałkowac na placek o wielkości 10 x 20 cmi 3 mm grubosci. Zdjąć folię i przełożyć ciasto na folię aluminiową.Na wierzchu ułożyć liście szpinaku, na stepnie plastry lososia.Posmarować chrzanem i zwinąć w roladę.Folię zakręcic na końcach jak cukierek.Roladę włożyć do gorącej wody na 10 min.
Śmietane doprawić solą, pieprzem,sokiem z cytryny i chrzanem wasabi.Ziola umyć, osuszyć ,oskubać liście idrobno posiekać.
Roladę wyjąć z wody ,odwinąć z folii obtoczyć ziołami, pokroić w plastry grubiści 1cm i podawać z sosem śmietankowym.

Tagi:

szpinak ciasto