mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Łosoś z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszna delikatna rybka na parze .

Łosoś z parowaru Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z parowaru
Łososia myjemy i oczyszczamy ze skóry , osuszamy . Prószymy przyprawą do ryb i odstawiamy do lodówki , po wyjęciu skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i lekko solimy . Można także położyć małe kawałki masła . Rybkę wkładamy do parowaru i gotujemy około 15 minut . Wyciągamy i podajemy z ulubionymi dodatkami .
Łosoś z parowaru
Mięsko pruszmy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem
Łosoś z parowaru
Gotowego łososia ładnie myjemy i osuszamy