Sposób przygotowania:
Łosoś z warzywami pieczony w paczuszce
Piekarnik rozgrzać do 190st C. Filety łososia skropić sake (winem) i marynować 15 min. Grzybki oczyścić, usunąć twarde części, przekroić na pół lub 4 częśći- zależy od wielkości. Marchewkę obrać pokroić na długie paski lub jeśli mamy foremki do wycinania, wyciąć np. kwiatki:) Oczyścić groszek cukrowy i szypiorek, który można przekroić wzdłuż. Z folii aluminiowej odciąć tyle kawałków ile mamy filetów. Na każdej układać łososia, na nim warzywa, polać pozostałą marynatą i popieprzyć. Zawinąć pakieciki- najpierw górę, potem boki. Układać na blasze, włożyć do piekarnika. Piec ok. 20 minut. Podaję najczęściej z ryżem i brokułami.
malgorzata
Magdusia1312
Najlepsza ryba !
Bahus
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że lubisz łososia...ja też lubię. (3 punkty zdobyte)
darek112
basial24