Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś z warzywami i dipem
Postanowiłam zamiast soli przygotować marynatę z 2 łyżek oliwy z oliwek, 1 kostki rosół z kury, oraz szczypty marynaty do ryb z cytryna i koperkiem. Marynatą posmarować 2 dzwonka łososia. Na patelni grillowej ułożyć marynowane dzwonka łososia, oraz obrane i umyte kartofle pokrojone w plasterki, które należy lekko posolić i skropić 2 łyżkami oliwy. Grillować całość po 5 minut z każdej strony. Łososia i kartofle wyłożyć na talerze. A następnie na tej samej patelni parować 3 minuty pod przykryciem delikatnie posolony zestaw warzyw. Wyłożyć warzywa. Danie posypać świeżym koperkiem.Jako dodatek do łososia przygotowałam dip z jogurtu greckiego, siekanego koperku i mini kostki czosnkowej, można też użyć świeży ząbek czosnku.