PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Łosoś zapiekany pod pieczarką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pieczony łosoś jest dużo mniej tłusty niż ten z patelni, a dodatkowo w domu nie unosi się zapach ryby :-)

Łosoś zapiekany pod pieczarką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś zapiekany pod pieczarką

 

  • 1 kawałek świeżego łososia
  • 6 pieczarek
  • 1/2 małej cebuli
  • przyprawa uniwersalna naturalna
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki startej mozzarelli

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany pod pieczarką
Z łososia usuwamy skórę i kroimy na mniejsze kawałki. Nacieramy przyprawą uniwersalną i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem. Na kawałkach łososia układamy pieczarki z cebulką, a następnie posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy w 180st (termoobieg) przez 30 minut.
Łosoś zapiekany pod pieczarką
Etap 1 Na początku kroimy łososia na mniejsze kawałki,
Łosoś zapiekany pod pieczarką
Etap 2 Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulą.
Łosoś zapiekany pod pieczarką
Etap 3 Łosoś gotowy do zapiekania w piekarniku.

Tagi:

przyprawy