migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Łosoś zapiekany ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Łosoś zapiekany ze szpinakiem w masie śmietanowo-jajecznej. Polecam.

Łosoś zapiekany ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś zapiekany ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany ze szpinakiem
Śmietane wymieszać z jajkami, doprawić do smaku przyprawami wedle uznania. Łososia pokroić w drobną kostkę. Szpinak pokroić niezbyt drobno. Pokrojone składniki dodać do masy śmietanowo-jajecznej i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do froemek, mogą być kokilki lub duża forma na muffiny. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut aż masa się zetnie. Podawać z dowolnymi dodatkami .
Łosoś zapiekany ze szpinakiem
Etap 1 Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić do smaku przyprawami wedle uznania.
Łosoś zapiekany ze szpinakiem
Etap 2 Łososia pokroić w drobną kostkę.
Łosoś zapiekany ze szpinakiem
Etap 3 Szpinak pokroić niezbyt drobno.
Łosoś zapiekany ze szpinakiem
Etap 4 Pokrojone składniki dodać do masy śmietanowo-jajecznej i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do froemek, mogą być kokilki lub duża forma na muffiny.