Sposób przygotowania:
Łosoś zapiekany razem ze szparagami
Łososia posolić,popieprzyć,polac sokiem z połowy cytryny.Odstawić.
Szparagi umyć,odciąć grube,twarde końcówki.
Dno naczynia żaroodpornego skropić oliwą.Ułożyć filety(skórka do dołu),na filetach poukładać szparagi,szparagi posypać drobniutko pokrojonym szczypiorkiem,wszystko jeszcze raz skropić drugą połówką cytryny i polać oliwą.Naczynie przykryć folią i wstawić do piekarnika i piec do czasu aż szparagi i łosos bedą miękkie(u mnie 180 stopni C).Smacznego:)
Szparagi umyć,odciąć grube,twarde końcówki.
Dno naczynia żaroodpornego skropić oliwą.Ułożyć filety(skórka do dołu),na filetach poukładać szparagi,szparagi posypać drobniutko pokrojonym szczypiorkiem,wszystko jeszcze raz skropić drugą połówką cytryny i polać oliwą.Naczynie przykryć folią i wstawić do piekarnika i piec do czasu aż szparagi i łosos bedą miękkie(u mnie 180 stopni C).Smacznego:)
evita0007