Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 368]

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb - jest to ryba o wybornym smaku a przy tym jest bardzo zdrowa - było pyszne !

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym

 

 

  • SOS ŚMIETANOWY

 

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym
► SOS ŚMIETANOWY : wymieszać koperek z mlekiem i śmietaną.

► Filety z łososia pokroić na 4 kawałki, umyć, osuszyć i przyprawić solą i pieprzem.

► Duże naczynie żaroodporne (około 26x40 cm) natrzeć czosnkiem, a następnie natłuścić masłem. Plastry ziemniaków układać warstwami w formie, przy tym doprawiać je solą i gałką muszkatołową. Na koniec polać ziemniaki sosem śmietanowo-koperkowym, aż zostaną całkowicie przykryte. W razie potrzeby polać na nie trochę śmietany.

► Naczynie z ziemniakami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w 200C / Termoobieg /. Po około 35 minutach rozłożyć łososia i pomidory na ziemniakach i piec do konca.
Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym
Naczynie z ziemniakami włożyć do nagrzanego piekarnika, po około 35 minutach rozłożyć łososia i pomidory na ziemniakach i piec do końca.
Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym
Polać ziemniaki sosem śmietanowo-koperkowym, aż zostaną całkowicie przykryte
Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym
Plastry ziemniaków układać warstwami w formie, przy tym doprawiać je solą i gałką muszkatołową.
Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo - koperkowym
Filety z łososia pokroić na 4 kawałki, umyć, osuszyć i przyprawić solą i pieprzem.

Tagi:

danie ryba