Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Łososiowy tatar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Łososiowy tatar

Łososiowy tatar

Składniki:

Łososiowy tatar

 

  • 1,5 kg filetów z łososia, bez skóry, pokrojonych w kostkę
  • 80 ml soku z limonki
  • 1 łyżka cukru
  • 1,5 łyżki posiekanej bazylii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Łososiowy tatar

Mieszamy sok z limonki z cukrem, oliwą, musztardą i bazylią, zalewamy tym filety z łososia i odstawiamy na godzinę do lodówki. Formujemy mieszankę wg upodobania ręką w pulpety lub małą miseczką jako foremka.


Tagi:

beza bezy