Odp: Odp: Sos do pizzy

misia5 napisał(a): Możesz użyć np. takiego sosu https://gotujmy.pl/aromatyczny-sos-pomidorowy-do-pizzy-i-nie-tylko,przepisy-pomidory-przepis,201839.html Wystarczy, że zrobisz go z mniejszej porcji

Jesteś super O taki sos mi chodziło. Będzie idealny do pizzy i pewnie nie tylko do niej. Muszę zrobić zapas do słoików W zimie będzie jak znalazł

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas niedziela upłynęła pod znakiem pięknej słonecznej pogody. Wiał co prawda wiatr, ale był raczej plusem niż minusem. Oby cały tydzień był tak piękny jak niedzielny dzień

Błyszcząca polewa

Mam pytanko. Znacie przepis na błyszczącą, gładką i łatwo się krojącą polewę na ciasto? Zawsze jak robię polewę to wychodzi mi matowa i klei się do noża, przez co kawałki ciasta wyglądają mało apetycznie. Jak zrobić idealną polewę?

Odp: Odp: Odp: Kaszanka

Mi osobiście ta kaszanka w cukinii przypadła do gustu. Zapowiada się pysznie. W takiej odsłonie kaszanki jeszcze nie jadłam. Pozostałe przepisy też niczego sobie W kilku odsłonach podanych poniżej ją jadłam i wiem, że jest genialna

Chrupiące mielone

Co zrobić, żeby panierka na kotletach mielonych była chrupiąca? Nie chodzi o panierkę z płatków kukurydzianych, ale o tradycyjną panierkę z bułki tartej. Próbowałam już chyba wszystkiego. Moja babcia jak robiła mielone to panierka przy jedzeniu tak genialnie chrupała. Zamykam oczy i choć może wydawać się to dziwne to czuję zapach i smak tych kotletów i pamiętam to apetyczne chrupanie. Co zrobić żeby moje mielone też były chrupiące?

Białe kabanosy i boczek

Byłam dzisiaj w naszym osiedlowym sklepiku. W miejscu gdzie można kupić wędliny zauważyłam bielusieńki boczek wędzony oraz kabanosy. I nie chodzi o to, że był były one obtoczone w jakiejś przyprawie one wyglądały jakby coś na nich urosło :/ Co to mogło być i czy takie coś można sprzedawać?

Odp: Odp: Błyszcząca polewa

edytaha napisał(a): ciasteczka napisał(a): Mam pytanko. Znacie przepis na błyszczącą, gładką i łatwo się krojącą polewę na ciasto? Zawsze jak robię polewę to wychodzi mi matowa i klei się do noża, przez co kawałki ciasta wyglądają mało apetycznie. Jak zrobić idealną polewę?

Polecam polewę z dodatkiem żelatyny, jest idealna
Sposób wykonania znajdziesz w moim przepisie na tort

https://gotujmy.pl/tort-kakaowy-z-cytrynowa-pianka,przepisy-torty-przepis,196555.html

Co mnie pokusiło, żeby wchodzić na stronę tortu o tej porze Nawet polowe warunki nie zmienią faktu, że wygląda on genialnie. A jeśli chodzi o polewę to dokładnie takiej szukałam W końcu będę miała normalną apetyczną polewę na cieście, a nie Bóg jeden wie co

Ser w plasterkach

Kiedyś lata temu widziałam na internecie przepis na ser domowej roboty, ale nie taki zwykły biały tylko taki jak ten kupowany w plasterkach, z których każdy jest pakowany osobno ( mam nadzieję, że wiecie o jaki chodzi bo nazwy podać nie mogę ). Wie ktoś może jak taki ser zrobić? Nie mogę znaleźć tego przepisu choć przekopuję internet na wszystkie sposoby.

Odp: Odp: Ser w plasterkach

ajrinwu napisał(a): Przepisów na sery jest całe mnóstwo, zapewne chodzi ci o serek topiony, te które są pakowane w osobne folie jak zapewne zauważyłaś też nie są do końca twarde. Więc poszukaj przepisu na serek lub ser topiony domowej roboty.



Dokładnie o taki ser mi chodzi. Teraz wiem czemu mi wyskakiwał żółty ser pokrojony na plasterki Matko jedyna gdzie ja mam głowę Dzięki za nakierowanie mnie na właściwy tor

Natka pietruszki

Dostałam od sąsiadki 6 pęczków pietruszki. Co można z nich zrobić żeby się nie zmarnowały? Na mrożenie za wcześnie, bo do zimy daleko i pietruszka straci swój urok. Macie jakieś pomysły?