Gorzki rabarbar
- Forum: Gorzki rabarbar
Jak zawsze tak i w zeszłym roku zamroziłam rabarbar. Znalazłam ostatnią partię i zrobiłam ciasto. Wszystko poszło pięknie ładnie, ale rabarbar był gorzkawy. Co mogło być przyczyną tego stanu rzeczy?
Staż w Gotujmy: 3276 dni
Miasto: -
Jak zawsze tak i w zeszłym roku zamroziłam rabarbar. Znalazłam ostatnią partię i zrobiłam ciasto. Wszystko poszło pięknie ładnie, ale rabarbar był gorzkawy. Co mogło być przyczyną tego stanu rzeczy?
biedroneczki napisał(a): Na jaki kaszel pomaga syrop z cebuli? Stosuje się go na kaszel suchy czy może mokry?
Moja babcia i mama taki syrop robiły nam gdy mieliśmy kaszel mokry. Co do kaszlu suchego to szczerze mówiąc nie wiem.
skuter5 napisał(a): Pamiętacie o rejestracji numerów telefonów? Zrobiliście to już czy czekacie na ostatnią chwilę?
Nasze zarejestrowane już dawno. Było przy tym niezłe zamieszanie, ale warto było się pomęczyć
ciasteczka napisał(a): Ma ktoś w domu termometr bezdotykowy? Chciałabym taki termometr kupić tylko nie wiem czy faktycznie warto.
Przy dzieciach taki termometr jest nieoceniony zwłaszcza jak są chore i chce się im zmierzyć temperaturę kiedy śpią w nocy. Przy zwykłym termometrze trzeba było dziecko przebudzić, a przy tym bez problemu można zmierzyć temperaturę, a dziecko nawet o tym nie wie
Zrobiłam na domówkę to fondue. Znajomi i rodzina byli zachwyceni. Można było wypierać i przebierać w dodatkach Pojemnik z sosem był praktycznie "wylizany" Dzięki za pomysł z fondue Kolejne będzie na słodko
Za niedługo zaczną się u nas ferie zimowe. Niby nic niezwykłego, ale z tej okazji moje kochane pociechy wymyśliły sobie przyjęcie Jakby nie było pół roku szkolnego za nimi i trzeba to "oblać". Zaprosiły przyjaciół. Zastanawiamy się teraz nam menu. Każdy z zaproszonych coś przyniesie ze sobą, tak się umówili, żeby było więcej opcji do wyboru. Chcemy zrobić koreczki. Jakie dodatki do nich będą najlepsze?
Wsadziłam wczoraj do zamrażarki 4 pstrągi. Jak długo mogę je w niej przechowywać?
skuter5 napisał(a): Przesmażałem dzisiaj karkówkę. Mięso było świeże, ale... Przy smażeniu zamiast tradycyjnego zapachu jaki jest odczuwalny w kuchni przy smażeniu mięsa czułem smażoną wątróbkę. Ktoś wie czemu tak się stało?
A to ci "niespodzianka". Szczerz mówiąc nigdy się z tym nie spotkałam. Gotuję już wiele lat ale czegoś takiego nie słyszałam. Może mięso gdzieś się "przydusiło" ?
U nas smog. Cały dzień smog. Najgorsze jest to, że wieczorem też nie da się wywietrzyć w domu, bo ludzie palą nie wiadomo czym. Szczerz powiedziawszy to marzę o wietrze, żeby rozwiał to paskudztwo.
Dzieci jak to dzieci lubią jajka niespodzianki. Moje lubią, ale tylko zabawki. Zostają mi czekoladowe jajka. Co można zrobić z takiej czekolady?