Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas też mroźno choć na czwartek zapowiadają słoneczną pogodę. Może nie będzie to mega mroźny słoneczny dzień  

Odp: Odp: Odp: Odp: Dokarmianie zwierzaków zimą

Ja kupuję w zoologicznym mieszankę nasion dla ptaków. Mam nadzieję, że to co trzeba wydziobią i nic nieproszonego mi pod oknem nie wyrośnie

Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy

Kleoo napisał(a): Polecam kurczaka w cieście francuskim Wystarczy kurczaka zamarynować w oliwie z oliwek z ulubioną przyprawą, nałożyć na niego farsz z pieczarek z żółtym serem lub farsz ze szpinaku, sera feta i czosnku a po zawinięciu wystarczy ułożyć go na środku kawałka ciasta, boki pokroić w paski i zawijać jak na chałce. Całość piecze się około 40 min w temperaturze 180 stopni i jest pyszna!

Jak robisz taki farsz z pieczarek lub szpinaku? Przesmażasz na patelni i zagęszczasz czy może jakoś inaczej się do tego zabierasz? Zaciekawił mnie Twój przepis i z chęcią bym go zrobiła

Odp: Biszkopt z galaretką

skuter5 napisał(a): Co zrobić, żeby galaretka, którą wylewamy na ciasto ( biszkopt) nie spłynęła do środka biszkopta lub na blachę, tylko została tam gdzie ma być, czyli na masie położonej na biszkopcie? Próbowałem już z trzema rodzajami mas ( maślaną, budyniową i bitą śmietaną) i za każdym razem efekt ten sam - galaretka wszędzie tylko nie tam gdzie chciałem


Ja przez dłuższy czas nie robiłam ciast z galaretkami, bo tak jak piszesz galaretka była wszędzie tylko nie tam gdzie być powinna. Dopiero jak zrobiłam tak jak radzi Ci ciasteczka to wszystko było jak należy

Odp: Odp: Koreczki dla dzieci 

Super pomysły. Wykorzystam pomysły na koreczki. Nie pomyślałam o fondue. Zrobię dzieciakom niespodziankę i takie fondue przygotuję razem z koreczkami.  

Mrozik 2017

Nie wiem jak u Was, ale u nas zimno jak nie wiem co. Ostatnio miałam na termometrze tylko -26 stopni. Ciężko było z domu wyjść. Zimna woda w kranie była lodowata, aż ręce robiły się czerwone A jak u Was przy tej pogodzie?

Odp: Odp: Tort z masą plastyczną

Dzięki kochane Masa maślana ostatnio mi nie wychodzi ( zawsze mi się rozwarstwia:/) spróbuję zatem ten dżem morelowy. Będę jednak nadal walczyła z tą masą maślaną i przy kolejnym wypieku z masą plastyczną z niej skorzystam

Tort z masą plastyczną

Planuję robić tort obłożony masą plastyczną. Czym posmarować tort, żeby masa się nie rozpuściła, ale jednocześnie dobrze do niego przywarła?

Dodatki do kurczaka 

Z czym najczęściej serwujecie mięso drobiowe? Stawiacie na same warzywa czy może podajecie go też z kaszą lub ryżem?

Odp: Odp: Pasztet z królika

misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Poszukuję dobrego zawsze udającego się przepisu na pasztet. Ostatnio upiekłam jeden i sypał się niemiłosiernie. Nie dało się go normalnie zjeść. Wyjadaliśmy łyżkami z formy :/

Zerknij na te przepisy: https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-z-lesnymi-grzybami,przepisy-krolik-przepis,217462.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-w-otulinie-parmenskiej,przepisy-pasztet-przepis,173125.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-w-boczkowym-plaszczyku,przepisy-krolik-przepis,212909.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-i-fasoli,przepisy-krolik-przepis,217342.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika,przepisy-pasztet-przepis,245998.html Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu  

Zrobiłam jeden z pasztetów. Wyszedł wyśmienity. Delikatny, aromatyczny i jest idealny do rozsmarowywania na pieczywie. To pierwszy pasztet, który smakuje całej naszej rodzinie.