Osad na lampie
- Forum: Osad na lampie
Pewna starsza pani poprosiła mnie o umycie jej lampy w kuchni. O zgrozo jest ona cała lepka i mega tłusta. Jak ją umyć żeby jej nie zepsuć ani nie podrapać?
Staż w Gotujmy: 5030 dni
Miasto: -
Pewna starsza pani poprosiła mnie o umycie jej lampy w kuchni. O zgrozo jest ona cała lepka i mega tłusta. Jak ją umyć żeby jej nie zepsuć ani nie podrapać?
biedroneczki napisał(a): Barwił ktoś ryż natką marchewki? Widziałam taki filmik i nie wiem czy to tak realne jak pokazano.
Wolę barwić przyprawami
biedroneczki napisał(a): Ile pączków planujecie dzisiaj zjeść? Stawiacie na tradycyjne pączki czy może coś innego?
Ja zjadłem 5 Następne za rok
Zdecydowanie proszek do pieczenia.
Co raz bliżej Walentynki Macie jakieś plany na ten dzień? Czy to kolejny dzień roku i nie przywiązujecie do niego większej wagi?
Jak długo pieczenie brownie? Ja choć piekę tyle ile trzeba i w takiej temp. jak w przepisie to mi nigdy nie wychodzi
lukrowanepierniczki napisał(a): Jakich dań lub przekąsek typowo wiosennych Wam najbardziej brakuje? Za czym tęsknicie najbardziej?
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką Jeszcze trochę znowu będzie można go zjeść
misia5 napisał(a): skuter5 napisał(a): Mam sporo białek. Co nie licząc bez i bezy mogę z nich przygotować?
Możesz zrobić np. takie coś: https://gotujmy.pl/babka-kokosowa,przepisy-okazje-przepis,272250.html lub https://gotujmy.pl/ciasto-makowe-z-kremem-i-truskawkami,przepisy-okazje-przepis,273942.html
Dzięki za linki Nie będę musiał szukać
Dzięki za pomysły. Mam tyle białek, że oba pomysły wykorzystam Tylko je rozmrożę
biedroneczki napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jak uzyskać śliczny żółty kolor rosołu?
Moja mama obsmaża na suchej patelni skrzydełka i udka z kurczaka. Daje je do garnka. Na tym co się wytopiło przesmaża warzywa. Jak będą rumiane dorzuca do mięsa zalewa wodą dodaje liścia laurowego, angielskie ziele i gotuje na wolnym ogniu aż rosół będzie idealny
Ciekawy pomysł z tym obsmażaniem. Muszę go kiedyś wypróbować.