Odp: Odp: Kruche ciasteczka

misia5 napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Macie sprawdzony przepis na pyszne kruche ciasteczka? Takie żeby się rozpływały w ustach

Polecam ten przepis https://gotujmy.pl/ciasteczkowy-szal-karnawalowy,przepisy-przekaski-dla-dzieci-przepis,130157.html 

To mój ulubiony przepis Nigdy się na nim nie zawiodłem

Odp: Odp: Odblaski

biedroneczki napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Macie pomysł jaki odblaski dać na kurtkę, która ma jeszcze gwarancję? Nie mogę niczego naszyć, bo gwarancję trafi. O ile z przodu mogę dać dziecku odblaskową zawieszkę to z tyłu nie ma jej na czym zaczepić

Możesz dać dziecku takie kolorowe odblaski, które przypominają wędkarskie świetliki To takie pałeczki, które jak złamiesz zaczynają świecić. Są dodawane takie końcówki, którymi spinasz oba końce. Na obie ręce i obie nogi takie świetliki i dziecko widoczne z daleka



Te świetliki są super, ale nie świecą długo. Od kilku do kilkunastu godzin. Zależy od temperatury otoczenia. I potem trzeba kolejne dawać. Jednak na wieczorny wypad spokojnie wystarczą

Odp: Marchewki

Ja trzymam je w piwnicy. Mamy tam nadzwyczaj chłodno.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas zimno. Zeszły tydzień było całkiem mroźno. Trzeba było wcześniej z ciepłego mieszkanka wyjść żeby samochód do ładu doprowadzić. Inaczej nic przez szyby nie byłoby widać.

Ciastka grzybki

Jak zrobić takie przestrzenne ciasteczka w kształcie grzybków?

Sos mięsny do makaronu

Z jakiego mięsa przygotowujecie sos mięsny do makaronu? Używacie mięsa jednego rodzaju czy może mieszacie wieprzowe i wołowe?

Kolorowy makaron

Spotkaliście się w sklepie z makaronem w kształcie kokardek, ale z czarnymi paskami?

Ekstrakt czy aromat?

Przy przygotowywaniu ciast dodajecie do nich ekstrakty np. waniliowy, czy może aromaty?

Biszkopt

Można do ciasta biszkoptowego przed pieczeniem dodać gruszki lub jabłka a potem upiec?

Kaszotto

Jaka kasza nie licząc jęczmiennej będzie dobra do przygotowania kaszotta? Wszędzie widzę jęczmienną. Można użyć innej?