Sposób przygotowania:
Lukrowane aniołki
Mąkę przesiać, zrobić wgłębienie, wbić jajko,dookoła umieścić kawałki masła. Dodać cukier,cukier waniliowy i szczyptę soli. Całość wyrobić na gładko. Zawinąć w folię, schłodzić (2 godz.). Rozwałkować na posypanym mąką blacie na placek o grubości. 4 mm.Za pomocą foremek w kształcie aniołków wycinać z niego figurki..Dwie blachy wyłożyć papierem pergaminowym, umieścić na nich przygotowane ciastka.Żółtka wymieszać z mlekiem, posmarować nim aniołki.Kolejno wsuwać do nagrzanego piekarnika,piec 10 min. w temp.200 st.Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym.Lukier umieścić w foliowej torebce (ściąć róg) i posmarować nim aniołki. Udekorować groszkami.
Aniołki można powiesić na choince.
Aniołki można powiesić na choince.