laleczkaxp

laleczkaxp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Lukrowane serduszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasteczka do herbaty:)

Lukrowane serduszka

Składniki:

Lukrowane serduszka

 

  • 1/2 szklanki mleka
  • łyżeczka amoniaku
  • 50 dag mąki
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • 1 torebka mielonej suszonej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka miodu
  • 1 łyżka posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka posiekanej kandyzowanej skórki cytrynowej
  • gotowy lukier

 

Sposób przygotowania:

Lukrowane serduszka
Amoniak rozmieszaj w letnim mleku. Dodaj mąkę, przyprawę do piernika, suszoną oraz kandyzowaną skórkę, kakao, cukier oraz miód. Zagnieć składnik.
Ciasto rozwałkuj. Z placka wytnij serduszka. Piecz w temperaturze 200 stopni-15 minut. Polukruj według uznania.