Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Lumaconi z ricottą, pesto i orzechami macadamia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Makaron Lumaconi faszerowany kremem z ricotty i podany na świeżym sosie pesto z orzechami macadamia.

Lumaconi z ricottą, pesto i orzechami macadamia

Składniki:

Lumaconi z ricottą, pesto i orzechami macadamia

 

  • 8 szt makaronu Lumaconi
  • 200g Ricotty
  • ząbek czosnku
  • pieprz cytrynowy
  • 50g siekanych orzechów macadamia
  • szczypta koperku
  • PESTO Z ORZECHAMI MACADAMIA:
  • spory pęczek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanych orzechów macadamia
  • łyżka tartego parmezanu
  • oliwa
  • łyżka musztardy
  • łyżeczka miodó

Sposób przygotowania:

Lumaconi z ricottą, pesto i orzechami macadamia
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją z opakowania, Do odcedzonej ricotty dodaj siekany czosnek i koperek, całość utrzyj i dopraw solą oraz pieprzem cytrynowym. Ostudzony makaron napełnij za pomocą rękawa cukierniczego masą serową i obtocz w siekanych orzechach. Do miseczki wrzuć listki bazylii, czosnek, parmezan, orzechy, miód i musztardę, całość zmiksuj lub utrzyj w moździerzu dodając oliwę. Tak powstały sos podawaj na zimno z faszerowanym makaronem.