Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Łuski fenkułu faszerowane kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Fenkuł faszerowany kasza jaglaną.

Łuski fenkułu faszerowane kaszą jaglaną

Składniki:

Łuski fenkułu faszerowane kaszą jaglaną

 

  • 4 łuski z fenkułu
  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 3 łyżki masła
  • pół papryczki chili
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego pora
  • 2 szklanki bulionu
  • 4 plastry szynki
  • 4 paluszki Grissini
  • parmezan

Sposób przygotowania:

Łuski fenkułu faszerowane kaszą jaglaną
Na maśle podsmażyć posiekany czosnek, por i papryczkę chili, dodać kaszę. Gdy kasza wchłonie cały tłuszcz porcjami dolewaj bulion i duś kaszę do miękkości. Ugotowaną kaszą nadziej łuski fenkułu i posyp serem. Zapiekaj pod opiekaczem piekarnika aż wierzch się przyrumieni. Całość podawaj z Grissini i szynką.