Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pieczona z warzywami
Oczyszczone mięso wrzucamy do miski, posypujemy przyprawami i polewamy oliwą.
Mieszamy do momentu, aż mięso będzie równomiernie pokryte marynatą. Przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.
Przygotowujemy warzywa: kroimy paprykę w paski, marchewkę w plasterki, kalafior dzielimy na różyczki. Pieczarki kroimy na połówki.
Mięso kładziemy w naczyniu żaroodpornym na wierzchu układamy warzywa i pieczarki. Skrapiamy wszystko oliwą i pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Obrane i pokrojone w łódeczki ziemniaki podgotowujemy przez około 7 minut w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki odcedzamy, układamy na blaszce i posypujemy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą.
Wstawiamy do piekarnika na około 15-20 minut przez końcem pieczenia mięsa z warzywami.
Mieszamy do momentu, aż mięso będzie równomiernie pokryte marynatą. Przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.
Przygotowujemy warzywa: kroimy paprykę w paski, marchewkę w plasterki, kalafior dzielimy na różyczki. Pieczarki kroimy na połówki.
Mięso kładziemy w naczyniu żaroodpornym na wierzchu układamy warzywa i pieczarki. Skrapiamy wszystko oliwą i pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Obrane i pokrojone w łódeczki ziemniaki podgotowujemy przez około 7 minut w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki odcedzamy, układamy na blaszce i posypujemy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą.
Wstawiamy do piekarnika na około 15-20 minut przez końcem pieczenia mięsa z warzywami.