Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka pierś z kurczaka uduszona z dodatkiem pieczarek oraz serka mascarpone to dobry pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad.

Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone

 

  • pierś z kurczaka 2 pojedyncze szt
  • serek mascarpone 125 gram
  • pieczarki 150 gram
  • oliwa 1 łyżka
  • masło 1 czubata łyżka
  • koperek świeży 1-2 łyżki (posiekany)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone
Umyte i osuszone mięso oprószamy ze wszystkich stron pieprzem i solą.

W rondlu lub na patelni rozgrzewamy oliwę oraz masło. Podsmażamy mięso z obu stron, aż lekko się zarumieni. Następnie dodajemy serek mascarpone i pieczarki pokrojone w plasterki.

Podsmażamy przez chwilę, a później przykrywamy i dusimy około 10 minut.

Pod koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy danie do smaku pieprzem.
Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone
W rondlu lub na patelni rozgrzewamy oliwę oraz masło.
Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone
Podsmażamy mięso z obu stron, aż lekko się zarumieni.
Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone
Następnie dodajemy serek mascarpone i pieczarki pokrojone w plasterki.