Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone
Umyte i osuszone mięso oprószamy ze wszystkich stron pieprzem i solą.
W rondlu lub na patelni rozgrzewamy oliwę oraz masło. Podsmażamy mięso z obu stron, aż lekko się zarumieni. Następnie dodajemy serek mascarpone i pieczarki pokrojone w plasterki.
Podsmażamy przez chwilę, a później przykrywamy i dusimy około 10 minut.
Pod koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy danie do smaku pieprzem.
W rondlu lub na patelni rozgrzewamy oliwę oraz masło. Podsmażamy mięso z obu stron, aż lekko się zarumieni. Następnie dodajemy serek mascarpone i pieczarki pokrojone w plasterki.
Podsmażamy przez chwilę, a później przykrywamy i dusimy około 10 minut.
Pod koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy danie do smaku pieprzem.