Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczysta polędwiczka wieprzowa, szpinak z czosnkiem, a do tego ciągnący ser mozzarella i mamy bardzo proste, a jednocześnie pyszne danie.

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą

ETAP 1:

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą
Polędwiczkę nacieramy przyprawami: solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym

Polędwiczkę nacieramy przyprawami: solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, kroimy w grubsze plastry, a następnie, wraz z olejem ze smażenia, przekładamy do naczynia do pieczenia.

Polędwiczkę podlewamy bulionem i pieczemy przez 25 minut w 180 st. C.

ETAP 2:

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą
Umyty i osuszony szpinak smażymy z czosnkiem na oliwie

Szpinak myjemy i osuszamy.

Czosnek siekamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, podgrzewamy przez chwilę czosnek, a następnie dodajemy szpinak. Smażymy. Szpinak doprawiamy solą i pieprzem.

Mozzarellę kroimy w plasterki.

ETAP 3:

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą
Na każdym plastrze polędwiczki kładziemy porcję szpinaku...

Na każdym plastrze polędwiczki kładziemy porcję szpinaku...

ETAP 4:

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą
oraz po plasterku sera mozzarella. Pieczemy jeszcze 10 minut.

oraz po plastrze sera.
Pieczemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.