Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarelląETAP 1:
Polędwiczkę nacieramy przyprawami: solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, kroimy w grubsze plastry, a następnie, wraz z olejem ze smażenia, przekładamy do naczynia do pieczenia.
Polędwiczkę podlewamy bulionem i pieczemy przez 25 minut w 180 st. C.
ETAP 2:
Szpinak myjemy i osuszamy.
Czosnek siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podgrzewamy przez chwilę czosnek, a następnie dodajemy szpinak. Smażymy. Szpinak doprawiamy solą i pieprzem.
Mozzarellę kroimy w plasterki.
ETAP 3:
Na każdym plastrze polędwiczki kładziemy porcję szpinaku...
ETAP 4:
oraz po plastrze sera.
Pieczemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
robaczek
Czekoladka 2