Miłość w brzuchu mam

Miłość w brzuchu mam

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Magdalenki kawowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Magdalenki, lekko gąbczaste babeczki idealne do maczania w kawie. Robi się je ekspresowo, jeśli zjawią się niespodziewani goście, magdalenki będą strzałem w dziesiątkę.

Magdalenki kawowe

Składniki:

Magdalenki kawowe

 

  • 120g mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (kopiate)
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 140g cukru
  • 60g masła

Sposób przygotowania:

Magdalenki kawowe
Jajka mieszam z cukrem, następnie z kawą,przesianą przez sitko mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaję masło, roztopione i ostudzone. Masę przelewam do foremek w kształcie muszelek do 3/4 ich wysokości. Piekę do suchego patyczka, w malutkich foremkach piekłam 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180'.

Tagi:

jajko kawa jajka