Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Magdalenki wg Elfi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne Magdalenki do popołudniowej kawki

Magdalenki wg Elfi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Magdalenki wg Elfi

 

Sposób przygotowania:

Magdalenki wg Elfi
W misce miksuję cukier z jajkami aż uzyskam gładką i puszystą masę. Masło rozpuszczam - roztapiam w mikrofalówce i lekko studzę. Następnie do jajek z cukrem dodaję powoli przesianą mąkę i ostudzone masło - całość dokładnie mieszam. Wypiekam w specjalnych foremkach na kształt muszelki - w rozgrzanym piekarniku do 180C i piekę około 20 minut. Po upieczeniu i ostygnięciu można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem
Magdalenki wg Elfi
jajka ucieram z cukrem na jednolitą masę
Magdalenki wg Elfi
dodaję rozpuszczone masło i mąką oraz mieszam
Magdalenki wg Elfi
nakładam ciasto łyżką w specjalne foremki
Magdalenki wg Elfi
piekę w temp 180C przez około 15-20 minut