Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Śledzie z majerankiem, czosnkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepyszne. Szybko się je robi, rewelacyjnie smakują. Niezwykle aromatyczne. Idealne na Święta Bożego Narodzenia.

Śledzie z majerankiem, czosnkiem i cebulą

Składniki:

Śledzie z majerankiem, czosnkiem i cebulą

 

  • 50 dag solonych płatów śledziowych
  • majeranek otarty
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula
  • olej

Sposób przygotowania:

Śledzie z majerankiem, czosnkiem i cebulą
Śledzie moczymy i co jakiś czas zlewamy wodę. Odsączamy i kroimy w romby. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę a cebulę kroimy w piórka.

Do dużego słoika warstwami wkładamy śledzie, za każdym razem posypując je majerankiem, czosnkiem i cebulą. Całość zalewamy olejem. Najlepiej odstawić je do lodówki na 2-3 dni, żeby smaki się ładnie przegryzły.