iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mała przystawka przed obiadem czy uroczystością rodzinną. Śledzik oprócz tego, że jest zdrowy to jeszcze smaczny. Więc przygotowujemy go jak najczęściej .

Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim

 

 

 

 

  • 1 cebula

 

  • olej ok 2 łyżki

 

 

  • ocet 1/2 łyżeczki

 

 

 

 

  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy na cztery części. Ogórki kroimy także na długie paseczki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Solimy kropimy octem i olejem, doprawiamy pieprzem, mieszamy i odstawiamy aby zmiękła.

Do rozdrabniacza dajemy umyte listki czosnku niedźwiedziego dodajemy śmietanę, majonez i sól do smaku. Miksujemy następnie chłodzimy.

Na płaty śledzia nakładamy kawałek jajka, ogórka i troszkę cebuli, zawijamy i spinamy patyczkiem. Na talerz wykładamy dip a na nim układamy śledziki. Podajemy.