Sposób przygotowania:
Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim
Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy na cztery części. Ogórki kroimy także na długie paseczki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Solimy kropimy octem i olejem, doprawiamy pieprzem, mieszamy i odstawiamy aby zmiękła.
Do rozdrabniacza dajemy umyte listki czosnku niedźwiedziego dodajemy śmietanę, majonez i sól do smaku. Miksujemy następnie chłodzimy.
Na płaty śledzia nakładamy kawałek jajka, ogórka i troszkę cebuli, zawijamy i spinamy patyczkiem. Na talerz wykładamy dip a na nim układamy śledziki. Podajemy.
Do rozdrabniacza dajemy umyte listki czosnku niedźwiedziego dodajemy śmietanę, majonez i sól do smaku. Miksujemy następnie chłodzimy.
Na płaty śledzia nakładamy kawałek jajka, ogórka i troszkę cebuli, zawijamy i spinamy patyczkiem. Na talerz wykładamy dip a na nim układamy śledziki. Podajemy.