kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Majonez koktajlowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na bazie sosu majonezowego.świetny do owoców morza i ryb na zimno.

Majonez koktajlowy

Składniki:

Majonez koktajlowy

 

 

Sposób przygotowania:

Majonez koktajlowy
Jaja bardzo starannie myjemy, zanurzamy na 3 sekundy we wrzątku a potem bardzo delikatnie oddzielamy żółtko od białka.Żółtka mieszamy z solą,musztardą i sokiem z cytryny a potem zaczynamy ubijać i powolutku po kilka kropelek wlewamy olej.Ubijamy póki nie powstanie gładka i jednolita masa.Dodajemy koncentrat pomidorowy,wlewamy whisky i doprawiamy ostrą papryką w proszku.Mieszamy.Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka