Sposób przygotowania:
Makaron Al Capone
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Po ugotowaniu przelać zimną wodą, odcedzić i pozostawić pod przykryciem.
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, uważając by się nie rozgotował. Odcedzić z wody.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i wrzucić na rozgrzany, najlepiej na dużej patelni olej i smażyć, aż będzie rumiany, a następnie wrzucić do niego kolejno ugotowany makaron, brokuły i wszystko delikatnie wymieszać, ciągle podgrzewając na małym ogniu.
Następnie dodać rozgniecione ząbki czosnku, zalać wszystko śmietanką, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż śmietanka zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, by potrawa się nie przypaliła. Można przyprawić jeszcze solą i pieprzem do smaku.
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, uważając by się nie rozgotował. Odcedzić z wody.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i wrzucić na rozgrzany, najlepiej na dużej patelni olej i smażyć, aż będzie rumiany, a następnie wrzucić do niego kolejno ugotowany makaron, brokuły i wszystko delikatnie wymieszać, ciągle podgrzewając na małym ogniu.
Następnie dodać rozgniecione ząbki czosnku, zalać wszystko śmietanką, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż śmietanka zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, by potrawa się nie przypaliła. Można przyprawić jeszcze solą i pieprzem do smaku.
msewka
Sarenka
Natala1210
ptysiu
ula55