Sposób przygotowania:
Makaron a'la bolognese
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pomidory z puszki.
Przyprawiamy pieprzem i solą oraz dużą ilością oregano i bazylii. Dusimy przez 10 minut.
Wrzucamy na patelnie ugotowany makaron, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez minutę.
Nakładamy danie na talerze i posypujemy startym na tarce parmezanem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pomidory z puszki.
Przyprawiamy pieprzem i solą oraz dużą ilością oregano i bazylii. Dusimy przez 10 minut.
Wrzucamy na patelnie ugotowany makaron, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez minutę.
Nakładamy danie na talerze i posypujemy startym na tarce parmezanem.