Sposób przygotowania:
Makaron bolognese w nowej odsłonie
Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, kroimy na mniejsze kawałki. Papryki kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i paprykę, podsmażamy i dusimy, aż zmiękną. Dodajemy mięso, smażymy. Doprawiamy sos solą, pieprzem i przyprawą do kuchni włoskiej. Wrzucamy pomidory i smażymy, aż pomidory będą się rozpadać, a sos się zagęści.
W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ugotowany makaron odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy sosem. Na wierzch sypiemy płatki sera grana padano.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i paprykę, podsmażamy i dusimy, aż zmiękną. Dodajemy mięso, smażymy. Doprawiamy sos solą, pieprzem i przyprawą do kuchni włoskiej. Wrzucamy pomidory i smażymy, aż pomidory będą się rozpadać, a sos się zagęści.
W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ugotowany makaron odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy sosem. Na wierzch sypiemy płatki sera grana padano.
Justi2401
Ag.Zetka
Dziękuję :)