marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Makaron chow-mein smażony z grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron ugotować "al dente" i odcedzić.Grzyby namoczone pokroić w paski.Zrobić marynatę z sosu,do dania.Warzywa umyć i pokroić.Usmażyć.

Makaron chow-mein smażony z grzybami.

Składniki:

Makaron chow-mein smażony z grzybami.

 

  • 1 opakowanie makaronu wstążek,
  • 100 g.kiełków sojowych,
  • 100 g.kapusty pekińskiej,
  • 3 cebulki dymki,20 dag.grzybów,
  • 2 ząbki czosnku,1 kawałek imbiru,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżka oleju sezamowego,
  • olej do smażenia,1 łyżka wódki.

Sposób przygotowania:

Makaron chow-mein smażony z grzybami.
Makaron ugotować"al dente"i odcedzić.Grzyby namoczone pokroić w paseczki.Zrobić marynatę z sosu sojowego dodając łyżkę wódki,mąki ziemniaczanej i sosu sojowego.Jarzyny umyć i poszatkować,a czosnek zmiażdżyć praską.Na patelni rozgrzać olej i dać grzyby i obsmażyć 2 minutki.Następnie dodać kapustę,
kiełki soi oraz cebulki dymki.Pod koniec dodać czosnek,imbir i sos
sojowy i smażyć z 1 min.Na drugiej patelni usmażyć makaron ok.
2-3 min..Gorący makaron przełożyć na półmisek i polać jarzynami z grzybami i podawać natychmiast.

Tagi:

makaron sosy