Sposób przygotowania:
Makaron Eli z kapustą i pulpetamiprzygotowanie kapusty

Kapustę obrać ze zwiędłych liści. Pokroić kapustę na duże kostki.
przygotowanie kapusty cd

Kapustę włożyć do garnka, posolić, zalać wodą, ugotować al dente i odcedzić.
przygotowanie cebuli

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie cebuli cd

Na patelni roztopić smalec ze skwarkami, dodać cebulę i usmażyć.
przygotowanie potrawy

Do dużego garnka włożyć ugotowany makaron, kapustę i usmażoną cebulę.
przygotowanie potrawy cd

Do makaronu z kapustą dodać pulpety, olej ze smażenia, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Całość wymieszać i chwilę razem smażyć. Smacznego!
SylaUla
eli_555
Dziękuję. Makaron był pyszny.