eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Makaron Eli z kapustą i pulpetami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam makaron penny pełnoziarnisty z białą kapustą i pulpetami z zieleniną. Wyszło bardzo smacznie.

Makaron Eli z kapustą i pulpetami

Składniki:

Makaron Eli z kapustą i pulpetami

warzywa

  • 1 mała biała kapusta
  • 2 duże cebule

pozostałe składniki

  • 2 łyżki smalcu ze skwarkami
  • 6 łyżek oleju ze smażenia pulpetów
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku

makaron

  • 500 g makaronu penne pełnoziarnisty

puipety

  • pulpety wieprzowe z zieleniną - w moich przepisach

Sposób przygotowania:

Makaron Eli z kapustą i pulpetami

przygotowanie kapusty

Makaron Eli z kapustą i pulpetami
Obraną z uszkodzonych liści kapustę pokroić w dużą kostkę.

Kapustę obrać ze zwiędłych liści. Pokroić kapustę na duże kostki.

przygotowanie kapusty cd

Makaron Eli z kapustą i pulpetami
Ugotowaną w osolonej wodzie kapustę odcedzić.

Kapustę włożyć do garnka, posolić, zalać wodą, ugotować al dente i odcedzić.

przygotowanie cebuli

Makaron Eli z kapustą i pulpetami
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie cebuli cd

Makaron Eli z kapustą i pulpetami
Cebulę usmażyć na rozgrzanym smalcu ze skwarkami.

Na patelni roztopić smalec ze skwarkami, dodać cebulę i usmażyć.

przygotowanie potrawy

Makaron Eli z kapustą i pulpetami

Do dużego garnka włożyć ugotowany makaron, kapustę i usmażoną cebulę.

przygotowanie potrawy cd

Makaron Eli z kapustą i pulpetami

Do makaronu z kapustą dodać pulpety, olej ze smażenia, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Całość wymieszać i chwilę razem smażyć. Smacznego!