Sposób przygotowania:
Zupa z pulpetami
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Pieczarki myjemy jeśli trzeba obieramy, dowolnie kroimy i przesmażamy na maśle z drobno pokrojoną cebulą i dorzucamy do zupy.
Pierś kurczaka mielimy, dodajemy tartą bułkę , kaszę mannę i drobno pokrojoną cebulę (1/2 szt). Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku. Odrywamy małe kawałki masy i formujemy kuleczki. Obtaczamy w mące.
Zupę solimy i dodajemy pokrojoną paprykę i pulpeciki. Dodajemy majeranek i doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Wrzucamy makaron i chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy o śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Pieczarki myjemy jeśli trzeba obieramy, dowolnie kroimy i przesmażamy na maśle z drobno pokrojoną cebulą i dorzucamy do zupy.
Pierś kurczaka mielimy, dodajemy tartą bułkę , kaszę mannę i drobno pokrojoną cebulę (1/2 szt). Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku. Odrywamy małe kawałki masy i formujemy kuleczki. Obtaczamy w mące.
Zupę solimy i dodajemy pokrojoną paprykę i pulpeciki. Dodajemy majeranek i doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Wrzucamy makaron i chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy o śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.