katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zupa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i pożywna zupa, i mamy wszystko przygotowane w jednym garze. Wystarcza jako obiad jednodaniowy.

Zupa z pulpetami

Składniki:

Zupa z pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pulpetami
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Pieczarki myjemy jeśli trzeba obieramy, dowolnie kroimy i przesmażamy na maśle z drobno pokrojoną cebulą i dorzucamy do zupy.

Pierś kurczaka mielimy, dodajemy tartą bułkę , kaszę mannę i drobno pokrojoną cebulę (1/2 szt). Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku. Odrywamy małe kawałki masy i formujemy kuleczki. Obtaczamy w mące.

Zupę solimy i dodajemy pokrojoną paprykę i pulpeciki. Dodajemy majeranek i doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.

Wrzucamy makaron i chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy o śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.

Tagi:

zupa obiad mięso