Sposób przygotowania:
Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiejETAP 1:
Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować, wymieszać z solą.
Z papryki usunąć miąższ z nasionami, pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki umyć i drobno posiekać.
Cebulę posiekać zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą.
ETAP 2:
Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną paprykę, podsmażyć.
ETAP 3:
Wsypać posiekane pieczarki, smażyć do odparowania płynu, ostudzić.
ETAP 4:
Do miski włożyć kapustę, dodać ostudzone pieczarki z papryką, jajka, sos sojowy, koperek i bułkę tartą. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać.
ETAP 5:
Z masy warzywnej formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
danielek