Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotleciki z kapusty pekińskiej to alternatywa dla popularnego mielonego. Pysznie smakują podane z sosem pieczarkowym lub pomidorowym i ziemniakami.

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej

Składniki:

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej

 

dodatki

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej

ETAP 1:

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie

Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować, wymieszać z solą.

Z papryki usunąć miąższ z nasionami, pokroić w drobną kostkę.

Pieczarki umyć i drobno posiekać.

Cebulę posiekać zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą.

ETAP 2:

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej
Pokrojoną paprykę podsmażyć razem z cebulą

Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną paprykę, podsmażyć.

ETAP 3:

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej
Pieczarki drobno posiekać, podsmażyć z papryką i cebulą

Wsypać posiekane pieczarki, smażyć do odparowania płynu, ostudzić.

ETAP 4:

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej
Wszystkie składniki razem wymieszać i przyprawić do smaku

Do miski włożyć kapustę, dodać ostudzone pieczarki z papryką, jajka, sos sojowy, koperek i bułkę tartą. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać.

ETAP 5:

Wegetariańskie kotlety z kapusty pekińskiej

Z masy warzywnej formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.


Tagi:

danie warzywa