Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą po mojemu
Przygotować wszystkie niezbędne składniki na danie obiadowe. Makaron ugotować al dente- nie może być zbyt miękki. Kapustę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Poszatkować kapustę drobno i obgotować. Marchew oczyścić, usunąć części niejadalne i umyć i zetrzeć na tarce o grubych otworach, dodać do kapusty i razem gotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Wyjąć marchew i kapustę odsączyć i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na j patelni , połączyć ze sobą wszystkie składniki, następnie dodać kapustę i marchew i wysmażyć na margarynie lub na maśle. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem. Ewentualnie doprawić do smaku w razie konieczności.