justynka

justynka

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Makaron ministra

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pychota i pozwala zabłysnąć

Makaron ministra

Składniki:

Makaron ministra

 

  • paczka makaronu rurki
  • 4 srednie cebulki
  • słoik zielonych oliwek ( krojonych)
  • główka czosnku
  • słoik czarnych oliwek ( krojonych)
  • 40 dag mielonego miesa
  • słoik kaparów
  • duzy słoik przecieru pomidorowego
  • 20 dag sera żółtego
  • bazylia, oregano, sól ,pieprz, oliwa

Sposób przygotowania:

Makaron ministra
Pokrojoną w kostkę cebule nasolić. W rondlu rozgrzać oliwę, dodac przecier pomodorowy i gotowac mieszając przez 15 min. Dodac cebulę i oliwki. doprawione mięso małymi porcjami wrzucac do sosu, mieszać aby nie było grudek. Pod koniec gotowania dodac czosnek w plasterkach i przyprawy. polewac ugotowany makaron i posypywac odrobiną startego sera zółtego